9 en 23 september 2011: nascholing gevolgd zitproblematiek en oplossingen.

Mensen zitten gemiddeld 12 tot 16 uur per dag. Deze bewegingsarmoede kan functieverlies van het bewegingsapparaat tot gevolg hebben. Degeneratie van weefsel kan leiden tot fysieke klachten. De toename van zittende beroepen maakt dat de problematiek die hieruit voort vloeit ook toeneemt.

Na deze nascholing heeft de praktijk meer kennis en deskundigheid verkregen over aspecten die van belang zijn bij het onderzoeken en behandelen van mensen met zitproblematiek (zoals rugklachten en kans). Daarnaast is de kennis met dynamisch ergonomisch meubilair verbreed.

Publicaties:

Gericht bewegen heeft positieve invloed, BROS 3, 2011

Artikel in Prima "Rugpijn. Kom in Beweging", augustus 2010

Publicatie in Wervelingen "Oefentherapie en Scoliose" april 2010

Werkgerelateerde houdingsproblemen, publicatie in Podopost 5, 2009

Oefentherapie Werkt ! Amsterdam, 19 mei 2005 / JS

30, 31 maart en 20,21 april 2012: nascholing gevolgd klinische triggerpoint-therapie als hulpmiddel bij oefentherapeutisch handelen.

Triggerpoints zijn spierknoopjes in de spieren. Actieve triggerpoints geven een continue pijn die gepaard gaat met spierverkorting, spierzwakte en uitstralende pijn als reactie op lokale druk. De intensiteit van de pijn en de grootte van het uitstralingsgebied hangen hoofdzakelijk samen met de mate waarin het triggerpoint geïrriteerd is.

Triggerpointmassage is een bijzonder praktische en veelzijdige benadering van pijntherapie. Het is en blijft echter wel een onderdeel van oefentherapeutisch handelen. Het is een hulpmiddel. Met deze methode kunnen wij het genezingsproces stimuleren om zodoende de genezing te bevorderen.

 

Ervaring patienten

Lage rugklachten & nek-, schouderklachten

Op de vraag van Imke om mijn ervaring van haar behandelingen te vertellen op haar site heb ik volmondig “JA”gezegd. Ik ben naar “Cesar” therapie verwezen door de arts omdat ik klachten had in mijn onder rug als gevolg van een hernia. Bij Imke gescreend bleek dat zij naast mijn onderrug ook voor mijn schouders en nek veel kon betekenen. Ik had ook erg veel last van migraine en zwart voor de ogen zien.
Imke is mij gaan behandelen en heeft daarnaast ook voor thuis oefeningen gegeven. Deze moet ik elke dag doen. Ik ben in Maart 2011 begonnen met de therapie, elke week 30 min. en sinds December 2011 aan het afbouwen. Ik ben zeer tevreden over het resultaat dankzij een goede samenwerking met Imke. Ik doe trouw elke dag de oefeningen en bespreek dit resultaat met haar. Ik zat in een heel diep dal maar samen zijn we naar boven gaan klimmen tot waar ik nu al ben. Het vraagt veel inzet van jezelf maar het resultaat is er ook naar.

M. uit Made.

Klik HIER voor meer patient ervaringen